Συνέδριο: «Εκδημοκρατισμός, Στρατηγική και Οικονομικές Σχέσεις. Τουρκία και Ευρασιατικός Χώρος»

Συνέδριο Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018  

«Εκδημοκρατισμός, Στρατηγική και Οικονομικές Σχέσεις.Τουρκία και Ευρασιατικός Χώρος»

ETEM Invitation Cnfs 2018

Οι πολιτικές επιλογές της Νέο-Οθωμανικής ηγεσίας, στις μέρες μας, εγείρουν σημαντικά ζητήματα γύρω από τρεις σοβαρούς άξονες. Ο πρώτος αφορά τον χαρακτήρα του τουρκικού πολιτικού συστήματος, το οποίο έχει εισέλθει σε ένα ολισθηρό και επικίνδυνο μονοπάτι που απομακρύνει τη χώρα από τον αρχικό στόχο του εκδημοκρατισμού και του εξευρωπαϊσμού της. Ο δεύτερος σχετίζεται με τους στρατηγικούς προσανατολισμούς της χώρας, που στοχεύουν σε μια αυτόνομη παρουσία και δράση στο διεθνές και περιφερειακό σύστημα. Ο τελευταίος αφορά τις οικονομικές σχέσεις που αναπτύσσει στο διεθνές σύστημα για να υλοποιήσει τις πολιτικές επιλογές της.

Πώς εξελίχθηκε το τουρκικό πολιτικό σύστημα μετά το δημοψήφισμα του Απριλίου του 2017; Ποια η τύχη του φιλοκουρδικού κόμματος; Σε τι οφείλεται η περιστολή των ακαδημαϊκών ελευθεριών; Ποια η εξωτερική πολιτική της Άγκυρας απέναντι σε Μόσχα, Ουάσιγκτον και Βρυξέλλες; Ποιες οι στρατηγικές επιδιώξεις της Τουρκίας στην Μέση Ανατολή; Γιατί η Άγκυρα εναντιώνεται στους Κούρδους της Β. Συρίας και του Β. Ιράκ; Ποιες οι επιπτώσεις των φιλόδοξων πολιτικών του Έρντογαν στις οικονομικές σχέσεις της χώρας;

Τα παραπάνω θέματα, μαζί με άλλα, θα αναπτυχθούν στο Συνέδριο του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς με θέμα:

«Εκδημοκρατισμός, Στρατηγική και Οικονομικές Σχέσεις. Τουρκία και Ευρασιατικός Χώρος».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην “Αίθουσα Συνεδρίων” (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς την Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018 με ώρα έναρξης τις 10:00 π.μ..

Για το πρόγραμμα του Συνεδρίου κάντε κλικ εδώ.

Για να διαβάσετε το Βιβλίο Συνόψεων άντε κλικ εδώ.

Για την αίτηση εγγραφής κάντε κλικ εδώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Είσοδος ελεύθερη.

Η Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου