Τα «Τετράδια» της Ομάδας Έρευνας Τουρκίας – Τεύχος Ιουλίου 2015

Cover Tetr juillet 2015

Τα Τετράδια της Ομάδας Έρευνας Τουρκίας – Τεύχος Ιουλίου 2015

Τα «Τετράδια» της Ομάδας Έρευνας Τουρκίας αποτελούν σύντομες αναλύσεις γύρω από επίκαιρα ζητήματα της σύγχρονης τουρκικής πραγματικότητας. Στη σύνταξη των Τετραδίων συμμετείχαν προπτυχιακοί φοιτητές και απόφοιτοι του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς.

Στο τέταρτο τεύχος των «Τετραδίων της Ομάδας Έρευνας Τουρκίας» εξετάζονται ζητήματα της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής που διαδραματίστηκαν κατά την χρονική περίοδο Ιανουαρίου–Ιουνίου του 2015. Κατά την περίοδο αυτή η ισλαμική παράταξη της Τουρκίας (Κ.Δ.Α.) προσπάθησε να ανταποκριθεί στις ανάγκες ενός συνεχώς μεταβαλλόμενου διεθνούς περιβάλλοντος. Η προσπάθεια αυτή έλαβε χώρα υπό την πίεση μιας σημαντικής εκλογικής αναμέτρησης, η οποία θα μπορούσε να φανεί καθοριστική για την υλοποίηση των στόχων που έχει θέσει η ηγεσία της χώρας.

Οι αναλύσεις είναι προϊόν έρευνας που διεξήχθη στο πλαίσιο της «Ομάδας Έρευνας Τουρκίας» (ΟΜ.Ε.Τ.). Στόχος των αναλύσεων είναι η περιγραφή και ερμηνεία των διεθνών σχέσεων της Τουρκίας επί τη βάσει των θεωριών και μεθόδων που προσφέρουν οι Διεθνείς Σχέσεις. Μέσα από την προσπάθεια έρευνας και κατανόησης της πολύπλοκης τουρκικής πραγματικότητας, η ΟΜ.Ε.Τ. επιχειρεί, αφενός, να φωτίσει σημαντικές πτυχές της άμεσης περιφέρειάς μας, και αφετέρου, να συμβάλει στην όσο το δυνατόν αρτιότερη κατάρτιση του ερευνητικού δυναμικού της χώρας μας, το οποίο μελετάει συστηματικά την Τουρκία.

Το αρχείο μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ ή να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Τετράδια της ΟΜ.Ε.Τ. -Τεύχος Ιουλίου 2015