Αφιέρωμα στο Πολιτικό Σύστημα της Τουρκίας – εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής», 18-19 Ιουνίου 2016

Εφημερίδα «Μακεδονία της Κυριακής» – Αφιέρωμα στο Πολιτικό Σύστημα της Τουρκίας Ένα Χρόνο Μετά τις Εκλογές της 7ης Ιουνίου 2015

ETEM Makedonia Afieroma Tourkia 20160618
Αφιέρωμα στο Πολιτικό Σύστημα της Τουρκίας

Ένα χρόνο μετά την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, το τουρκικό πολιτικό σύστημα βρίσκεται ενώπιον σημαντικών εσωτερικών και εξωτερικών προκλήσεων. Οι εκλογές της 7ης Ιουνίου υπήρξαν καθοριστικές για την πορεία του τουρκικού πολιτικού συστήματος, δεδομένων των φιλόδοξων σχεδίων της ηγεσίας της χώρας.

Στις αφιέρωμα, δόκιμοι ερευνητές του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς εξετάζουν σημαντικές πτυχές του τουρκικού πολιτικού συστήματος, έτσι όπως αυτό προέκυψε μετά την εκλογική αναμέτρηση της 7ης Ιουνίου, πριν ένα χρόνο. Η προσπάθεια αυτή περιγραφής και ερμηνείας των τάσεων της σύνθετης τουρκικής πραγματικότητας φιλοδοξεί να συνεισφέρει στην καλύτερη κατανόηση της γείτονος σε μια σειρά από θέματα, που κυμαίνονται από το ζήτημα της ελευθεροτυπίας έως και το προσφυγικό φαινόμενο.

Μπορείτε να διαβάσετε το Αφιέρωμα κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείτε ακόμη  να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Εφημερίδα Μακεδονία της Κυριακής – Αφιέρωμα στο Τουρκικό Πολιτικό Σύστημα –  18-19 Ιουνίου 2016.

Πηγή: Μακεδονία της Κυριακής, 18-19 Ιουνίου 2016.

Επιμέλεια αφιερώματος: Στέλιος Κούκος.