Τετράδια Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών – 5(1) 2022

Στο ένατο τεύχος των Τετραδίων Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών φιλοξενούνται άρθρα για την αποχώρηση των Αμερικανών από το Αφγανιστάν, την εγκαθίδρυση του νέου καθεστώτος των Ταλιμπάν, καθώς και την εξωτερική πολιτική που ακολούθησε η Ρωσία απέναντι στην Καμπούλ και την ευρύτερη περιοχή.

Τα Τετράδια φιλοδοξούν να μελετήσουν τις αλληλεπιδράσεις των υποκειμένων του Ευρασιατικού χώρου, με έμφαση στην Τουρκία, τις χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Οι αναλύσεις των Τετραδίων είναι αποτέλεσμα κοπιώδους ερευνητικής προσπάθειας των μελών των επιστημονικών Ομάδων Έρευνας του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (Ε.Τ.Ε.Μ.). Στην προσπάθεια αυτή, τα μέλη των Ομάδων Έρευνας, οι οποίες απαρτίζονται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πλαισιώθηκαν από επιστήμονες –συνεργάτες του Ε.Τ.Ε.Μ.– που έχουν ειδικευτεί σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Τουρκίας και Ευρασίας.

Στόχος των αναλύσεων των Τετραδίων αυτών είναι η εξοικείωση των νέων ερευνητών με την επιστημονική έρευνα, περιγραφή και ερμηνεία των φαινομένων της εσωτερικής και διεθνούς τάξεως των κυρίαρχων –και μη κυρίαρχων– υποκειμένων της Ευρασίας και της περιοχής που την περιβάλλει. Αυτό επιδιώκεται μέσω της χρήσης επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών που προσφέρουν οι Πολιτικές Επιστήμες και κυρίως ο κλάδος των Διεθνών Σχέσεων. Στα Τετράδια φιλοξενούνται ακόμη σύντομες επισκοπήσεις βιβλίων που άπτονται του αντικειμένου έρευνας του Εργαστηρίου.

Το αρχείο μπορείτε να το διαβάσετε κάνοντας κλικ εδώ ή να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Τετράδια Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών – 5 (1) 2023