Τετράδια Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών – 4(1) 2021

ETEM Journal 4(1) 2021

Στο έβδομο τεύχος των Τετραδίων Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών αναλύονται ορισμένα από τα πιο σημαντικά ζητήματα της Ανατολικής Μεσογείου και του Καυκάσου. Έμφαση δίνεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και την επιθετική πολιτική της Άγκυρας, τις σχέσεις της Γαλλίας και της Γερμανίας με την νεοοθωμανική ηγεσία, την κατάσταση του Κράτους Δικαίου στην Τουρκία, και την εξωτερική πολιτική της Ρωσίας στον πόλεμο του Ορεινού Καραμπάχ κατά την χρονική περίοδο Ιουλίου-Νοεμβρίου 2020.

Τα Τετράδια φιλοδοξούν να μελετήσουν τις αλληλεπιδράσεις των υποκειμένων του Ευρασιατικού χώρου, με έμφαση στην Τουρκία, τις χώρες του Καυκάσου και της Κεντρικής Ασίας. Οι αναλύσεις των Τετραδίων είναι αποτέλεσμα κοπιώδους ερευνητικής προσπάθειας των μελών των επιστημονικών Ομάδων Έρευνας του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών (Ε.Τ.Ε.Μ.). Στην προσπάθεια αυτή, τα μέλη των Ομάδων Έρευνας, οι οποίες απαρτίζονται από προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, πλαισιώθηκαν από επιστήμονες –συνεργάτες του Ε.Τ.Ε.Μ.– που έχουν ειδικευτεί σε θέματα Διεθνών Σχέσεων, Τουρκίας και Ευρασίας.

Στόχος των αναλύσεων των Τετραδίων αυτών είναι η εξοικείωση των νέων ερευνητών με την επιστημονική έρευνα, περιγραφή και ερμηνεία των φαινομένων της εσωτερικής και διεθνούς τάξεως των κυρίαρχων –και μη κυρίαρχων– υποκειμένων της Ευρασίας και της περιοχής που την περιβάλλει. Αυτό επιδιώκεται μέσω της χρήσης επιστημονικών μεθόδων και τεχνικών που προσφέρουν οι Πολιτικές Επιστήμες και κυρίως ο κλάδος των Διεθνών Σχέσεων.

Μπορείτε να το διαβάσετε το αρχείο κάνοντας κλικ εδώ ή να το κατεβάσετε από τον παρακάτω σύνδεσμο:

Τετράδια Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών – 4 (1) 2021