Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – «COVID-19. Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στις Οικονομικές Σχέσεις της Κεντρικής Ασίας.» – Αρ. 6, 27 Μαρτίου 2020.

COVID-19.

Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στις Οικονομικές Σχέσεις της Κεντρικής Ασίας.

Οι περιπτώσεις του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν.

OMEKAR Info Note 6 20200327

Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – Αρ. 6, 27 Μαρτίου 2020.

Ο COVID-19 αποτελεί φλέγον ζήτημα για την πλειοψηφία των κρατών παγκοσμίως. Το παρόν ενημερωτικό σημείωμα αποπειράται να περιγράψει τον τρόπο με τον οποίο η εξάπλωση του COVID-19 επηρεάζει τις διακρατικές οικονομικές σχέσεις, εστιάζοντας στις περιπτώσεις του Καζακστάν και του Τουρκμενιστάν. Τα συγκεκριμένα κράτη κατέχουν ιδιαίτερη θέση στο παγκόσμιο εμπορικό σύστημα, καθώς διαθέτουν πλούσιο υπέδαφος, όπως προκύπτει και από τα μεγάλα αποθέματά τους σε υδρογονάνθρακες, και αποτελούν εν δυνάμει κρίκους μιας διακρατικής εμπορικής αλυσίδας, που θα εκτείνεται από την Κίνα έως την Ευρώπη.

Το «Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας» αποτελεί μια σύντομη έκθεση γύρω από ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Κεντρική Ασία και την Ρωσία. Στην προετοιμασία των Ενημερωτικών Σημειωμάτων συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Δ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μπορείτε να διαβάσετε το «Ενημερωτικό Σημείωμα» κάνοντας κλικ εδώ.

Μπορείτε ακόμη να το διαβάσετε σε μορφή PDF στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – COVID-19. Οι Επιπτώσεις της Πανδημίας στις Οικονομικές Σχέσεις της Κεντρικής Ασίας. – Αρ. 6, 27 Μαρτίου 2020.