Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – «H Σύνοδος Κορυφής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης: νέες συμφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα» – Αρ.2, 23 Ιανουαρίου 2017.

H Σύνοδος Κορυφής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης: νέες συμφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα

omekap-info-note-2-na-20170123

Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – Αρ.2, 23 Ιανουαρίου 2017

Στις 26 Δεκεμβρίου 2016, έλαβε χώρα η Σύνοδος Κορυφής του Ανωτάτου Συμβουλίου της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης (Ε.Ο.Ε.) στην Αγία Πετρούπολη. Ο σκοπός της Συνόδου ήταν, αφενός, να γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων κατά την τελευταία διετία, και αφετέρου, να τεθούν κατευθυντήριες γραμμές για την οικονομική ανάπτυξη στα πλαίσια της E.Ο.Ε.. Στη Σύνοδο συμμετείχαν ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Πρόεδρος του Καζακστάν, Νουρσουλτάν Ναζαρμπάγιεφ, ο Πρόεδρος του Κιργιστάν, Αλμαζμπέκ Αταμπάγιεφ, και ο Πρόεδρος της Αρμενίας, Σερζ Σαρκισιάν, καθώς επίσης και ο Τιγκράν Σαρκισιάν, ο Πρόεδρος της Ευρασιατικής Οικονομικής Επιτροπής. Στο ενημερωτικό σημείωμα αυτό γίνεται αναφορά στην Ε.Ο.Ε., στις εργασίες της Συνόδου, καθώς και στο διεθνές πολιτικό συγκείμενο μέσα στο οποίο αυτή έλαβε χώρα.

Встреча глав четырех государств ЕАЭС

Ο Πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας στη Σύνοδο Κορυφής της Ε.Ο.Ε..

Πηγή: Ευρασιατική Οικονομική Επιτροπή, 26 Δεκεμβρίου 2016.

Το «Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας» αποτελεί μια σύντομη έκθεση γύρω από ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Κεντρική Ασία και την Ρωσία. Στην προετοιμασία των Ενημερωτικών Σημειωμάτων συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Δ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μπορείτε να διαβάσετε το «Ενημερωτικό Σημείωμα» στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ενημερωτικό Σημείωμα Κεντρικής Ασίας και Ρωσίας – «H Σύνοδος Κορυφής της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης: νέες συμφωνίες και αντικρουόμενα συμφέροντα» – Αρ.2, 23 Ιανουαρίου 2017.

Μπορείτε ακόμη να το διαβάσετε σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ.