Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας – «Κρίση στις Ευρωτουρκικές Σχέσεις; Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου»– Αρ.9, 16 Δεκεμβρίου 2016

Κρίση στις Ευρωτουρκικές Σχέσεις;

Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία.

info-note-9-xat-dec-2016

Στις 24 Νοεμβρίου 2016, τα μέλη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ψήφισαν την αναβολή των συζητήσεων για την ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.), με στόχο την άσκηση πολιτικών πιέσεων στην ολοένα και πιο αυταρχική πολιτική της ισλαμικής ηγεσίας της Τουρκίας, ιδιαίτερα ύστερα από την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα τον Ιούλιο του 2016. Η εξέλιξη αυτή φαίνεται να δημιουργεί περισσότερα εμπόδια στις, ήδη τεταμένες, σχέσεις Ε.Ε. – Τουρκίας, ενώ παράλληλα θέτει εν αμφιβόλω την εφαρμογή του «Κοινού Σχεδίου Δράσης Ε.Ε.-Τουρκίας» για το προσφυγικό, όπως αυτό συμφωνήθηκε μεταξύ των δύο πλευρών, στις Βρυξέλλες, στις 15 Οκτωβρίου του 2015.

Το «Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας» αποτελεί μια σύντομη έκθεση γύρω από ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Τουρκία. Στην προετοιμασία των Ενημερωτικών Σημειωμάτων συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Δ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μπορείτε να διαβάσετε το «Ενημερωτικό Σημείωμα» στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας – «Κρίση στις Ευρωτουρκικές Σχέσεις; Το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου για το πάγωμα των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία»– Αρ.9, 16 Δεκεμβρίου 2016.

Μπορείτε ακόμη να το διαβάσετε σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ.