Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας – «Ο Έρντογαν και η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ο.Ι.Σ. για την Ιερουσαλήμ»– Αρ.14, 8 Ιανουαρίου 2018.

Ο Έρντογαν και η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ο.Ι.Σ. για την Ιερουσαλήμ

OMET Info Note 14 20180108

Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας –Αρ.14, 8 Ιανουαρίου 2018.

Στις 13 Δεκεμβρίου 2017, πραγματοποιήθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (Ο.Ι.Σ.) στην Κωνσταντινούπολη, την οποία συγκάλεσε ο Τούρκος Πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Έρντογαν.

OIC RTE Ist 20171213 TCCB.gov.tr

Πηγή: Προεδρία της Τουρκικής Δημοκρατίας, 13 Δεκεμβρίου 2017.

Σκοπός της Συνόδου ήταν να συνεδριάσουν οι ηγέτες των ισλαμικών κρατών προκειμένου να συζητηθεί η στάση που πρέπει να τηρήσει ο μουσουλμανικός κόσμος αναφορικά με την απόφαση του Αμερικανού Προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ, να μεταφέρει την αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ, από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ, κατά παράβαση των ψηφισμάτων του Ο.Η.Ε.. Στην πρόσκληση του Τούρκου Προέδρου ανταποκρίθηκαν 50 και πλέον ισλαμικά κράτη, τα οποία έλαβαν σημαντικές αποφάσεις κατά τη διάρκεια της Συνόδου. Στο παρόν ενημερωτικό σημείωμα γίνεται αναφορά στο πολιτικό συγκείμενο, στο πλαίσιο του οποίου έλαβε χώρα η Σύνοδος, στον απόηχο των συζητήσεων και τα αποτελέσματα των αποφάσεων της Συνόδου, καθώς επίσης και στην προσπάθεια εφαρμογής των αποφάσεων αυτών στις τάξεις της Γ.Σ. του Ο.Η.Ε..

AFP DSabah 20171213

Πηγή: AFP, Daily Sabah, 13 Δεκεμβρίου 2017.

Το «Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας» αποτελεί μια σύντομη έκθεση γύρω από ένα σημαντικό γεγονός διεθνούς ενδιαφέροντος που έλαβε χώρα πρόσφατα στην Τουρκία. Στην προετοιμασία των Ενημερωτικών Σημειωμάτων συμμετέχουν προπτυχιακοί φοιτητές του Τμήματος Δ.Ε.Σ. του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Μπορείτε να διαβάσετε το «Ενημερωτικό Σημείωμα» στον παρακάτω σύνδεσμο.

Ενημερωτικό Σημείωμα Τουρκίας – «Ο Έρντογαν και η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής του Ο.Ι.Σ. για την Ιερουσαλήμ»– Αρ.14, 8 Ιανουαρίου 2018.

Μπορείτε ακόμη να το διαβάσετε σε μορφή PDF κάνοντας κλικ εδώ.