Ημερίδα: “Η Τουρκία του Έρντογαν. Στρατηγικές επιδιώξεις ενώπιον περιφερειακών ανακατατάξεων.” – 5 Μαΐου 2017.

2η Ημερίδα Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών

Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Σχολή Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών

Τμήμα Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών

5 Μαΐου 2017  

Η Τουρκία του Έρντογαν. Στρατηγικές επιδιώξεις ενώπιον περιφερειακών ανακατατάξεων.

ETEM Colloquium Invitation 20170422 png

Το τελευταίο διάστημα το τουρκικό πολιτικό σύστημα κινείται σε «προεδρικούς» ρυθμούς. Η ισλαμική ηγεσία φαίνεται να εγκαταλείπει οριστικά το κεμαλικό όραμα μιας «σύγχρονης και δυτικής» Τουρκίας, αντικαθιστώντας το με ένα Νέο-οθωμανικό.

Προς ποια κατεύθυνση κινήθηκε η εξωτερική πολιτική της χώρας υπό την ηγεσία του Προέδρου Έρντογαν; Σε τι οφείλεται η αλλαγή στάσης απέναντι στη Ρωσία, το Ισραήλ, την Ε.Ε.; Ποιες ήταν οι επιπτώσεις των παρεμβάσεων του Προέδρου στο τουρκικό πολιτικό σύστημα; Ποια πολιτική ακολούθησε ο Έρντογαν μετά το πραξικόπημα; Πως φτάσαμε στο δημοψήφισμα;

Αυτά και άλλα ερευνητικά ζητήματα θα συζητηθούν στην εκδήλωσή του Εργαστηρίου Τουρκικών και Ευρασιατικών Μελετών του Τμήματος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς, το οποίο σας προσκαλεί στην β΄ επιστημονική ημερίδα που διοργανώνει με θέμα:

Η Τουρκία του Έρντογαν. Στρατηγικές επιδιώξεις ενώπιον περιφερειακών ανακατατάξεων.“.

Η ημερίδα θα πραγματοποιηθεί στην “Αίθουσα Συνεδρίων” (Πορτοκαλί Αμφιθέατρο) του Κεντρικού Κτιρίου του Πανεπιστημίου Πειραιώς την Παρασκευή, 5 Μαΐου 2017. Ώρα έναρξης 9:30 π.μ..

Για το πρόγραμμα της ημερίδας κάντε κλικ εδώ.

Για την αίτηση εγγραφής κάντε κλικ εδώ.

Θα δοθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

Η Οργανωτική Επιτροπή της Ημερίδας